Wie ben ik?

Bij mij begon het allemaal heel cliché. Als peuter had ik blijkbaar al een grote interesse in dieren. Na lang zagen mocht ik mijn derde middelbaar starten in het VABI dierenzorg. In 2010 studeerde ik af, maar mijn honger naar meer bleef. Om die honger te proberen stillen ben ik verder gaan studeren in de Agro- en biotechnologie met afstudeerrichting dierenzorg in het Katho. Hier groeide mijn passie voor het medische alsook voor gedrag bij dieren. In 2013 studeerde ik af en begon ik als dierenartsassistente.

Maar omdat ik ook echt met honden en katten wou gaan werken, en ervoor wou zorgen dat eigenaars hen beter leerde begrijpen, ben ik opnieuw verder gaan studeren. Deze keer voor de postgraduaat course companion animal behavior and welfare. Al mijn energie ging naar deze wetenschappelijkonderbouwde opleiding. Ondertussen had ik werk gevonden als dierenartsassistente en kon ik mijn kennis toepassen in de praktijk. De combinatie tussen het medische en het gedrag bij dieren was ideaal. Gedragsveranderingen of -problemen zijn namelijk vaak te linken aan medische oorzaken.

Nu blijf ik mij nog steeds bijscholen via lezingen en vormingen. Het gedrag van een dier is een complex gegeven. Wanneer gezocht moet worden naar een passende oplossing voor afwijkend gedrag, is het belangrijk dat er rekening gehouden wordt met meerdere factoren : geschiedenis, gezondheid, emotie, instinct, temperament, omgeving,.. Elke case is uniek en het boeit me steeds opnieuw om voor elk probleem samen een geschikte oplossing te vinden.

Opleidingen

 • The aggression in dogs conference
  • 2022
  • Aggressive dog
 • Is het mentaal of fysiek
  • 2022
  • Tiny De Keuster
 • PuppyPower
  • 2021
  • Amber Batson
 • FWD Congres
  • 2020
  • Friendly with dogs
 •  Kind-hond-manifestatie
  • 2020
  • Dierbare ontmoetingen
 • 5- daagse Kattenmatrix Pro
  • 2019
  • Anneleen Bru
 • Aggression in course for animal professionals
  • 2019
  • Amber Batson
 • Barking mad: abnormal behaviours in dogs
  • 2018
  • Amber Batson
 • Het behandelen van gedragsproblemen bij honden
  • 2018
  • Valerie Jonckheer
 • Postgraduate Companion Animal behaviour and Welfare
  • 2016-2018
  • Odisee
 • Balans en coördinatie, van pup tot puber
  • 2016
  • Sam Turner
 • Pathologisch gedrag bij honden
  • 2016
  • Kynotrain
 • Stress en reactiviteit bij honden
  • 2016
  • Dominique Bladder
 • EHBO bij honden
  • 2015
  • Joanna Servaes
 • Probleemgedrag bij honden: een klantgerichte aanpak
  • 2014
  • IPV-diergeneeskunde
 • Gedragsproblematiek bij de kat
  • 2014
  • IPV-diergeneeskunde
 • Fear: learninng your dog to cope in the real world
  • 2014
  • Charig Patel
 • Badizo: Preventie, management en modificatie ban stess bij katten & Bezoek aan de dierenartsenpraktijk, vaak stresserend voor de hond. Hoe die stress herkennen en aanpakken
  • 2013
  • Anneleen Bru & Christine Halsberghe
 • Karaktertesten bij de hond
  • 2013
  • Inge Pauwels
 • Gedragsprobleem bij katten
  • 2012
  • Felinova, Anneleen Bru
 • Gedragstraining en emotioneel welzijn van de hon
  • 2011
  • Gegeven door: Geert De Bolster & Tiny De Keuster